Hayvan Sağlığı Ekonomisi ve İşletmeciliği Anabilim Dalı

TANITIM

Anabilim Dalımız, fakültemizdeki eğitim-öğretim faaliyetlerine 2003-2004 güz yarıyılından itibaren aktif olarak katılmıştır. Lisans eğitiminde, hayvansal üretim ekonomisi ve hayvan sağlığı ekonomisi konularında dersler verilmektedir. Ayrıca Anabilim Dalımız, Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde doktora ve yüksek lisans (tezli ve tezsiz) programlarıyla da lisansüstü eğitime destek vermektedir. Eğitim-öğretim faaliyetlerinde Anabilim Dalımızın temel hedefi; hayvansal üretimde ekonomik kaynakların doğru kullanımını öğretmek, hayvan hastalıklarının kontrol ve tedavisinde alınacak kararlarda ise ekonomik bakış açısını yerleştirmektir. Bununla birlikte sektörün sorunlarını çözmeye yönelik olarak, Anabilim Dalımız tarafından araştırma projeleri yapılmaktadır. Anabilim Dalımızda halen kadrolu olarak görev yapan 1 öğretim üyesi (Doçent) ve 1 araştırma görevlisi (Doktor) bulunmaktadır.

DERS KAYNAKLARI

AKADEMİK PERSONEL

Doç.Dr. Hasan ÇİÇEK (Anabilim Dalı Başkanı)

Yrd. Doç. Dr. Murat TANDOĞAN