Veteriner Fakültesi Süt ve Süt Ürünleri Ünitesi

TANITIM

Tesis toplam 200 m2 kapalı alana kurulmuştur. Tesiste süt alım ünitesi, pastörizasyon ünitesi, krema seperatörü, fresh mozzerella ünitesi (diğer ekipmanlar ile doğrama, haşlama, yoğurma ve gramajlama kaşar ünitesi, yoğurt ünitesi, kaymak ünitesi, ayran ünitesi ve CIP ünitesi ile soğuk hava ve inkubasyon odaları bulunmaktadır.

 

Sorumlu Yönetici: Doç. Dr. Zeki GÜRLER

Ünite Personeli: Kadir DÜĞÜNCÜ

                          İbrahim AYKIN

Ünite İletişim: Afyon Kocatepe Üniversitesi, Veteriner Fakültesi,

Ahmet N. Sezer Kampüsü, Gazlıgöl Yolu Üzeri, Afyonkarahisar

Telefon: +90 (272) 228 13 12

 

ÜRETİLEN ÜRÜNLER ve SATIŞ FİYATLARI *

Afyon Kaymağı:…………………………………. 12,50 TL

Pastörize Manda Sütü (Kaymak Altı):……….. 3,00 TL

Pastörize İnek Sütü:……………………………… 3,00 TL

Manda Yoğurt ……………………………………… 6,00 TL

Süzme İnek Yoğurt ………………………………. 7,00 TL

* Satışlar sadece Ahmet N. Sezer Kampüsü'nden yapılmaktadır.

 

ÜRETİM TESİSİNDEN GÖRÜNTÜLER

SÜT1      süt 2      süt 3

süt 4      süt 5      süt 7