ÖĞRETİM ÜYEMİZİN TÜBİTAK PROJESİ KABUL EDİLDİ

Fakültemiz öğretim üyelerinin “Boraksın kolon kanseri üzerine preventif ve antineoplastik etkilerinin araştırılması” başlıklı ve 450.000 TL bütçeli TÜBİTAK TOVAG 1001 araştırma projesi desteklenmeye layık görüldü.

“Yürütücülüğü Prof. Dr. Demirkan tarafından yapılan proje 16 ay sürecek”

Çalışma hakkında Dekanımız Prof. Dr. Turan Civelek’e bilgi veren Prof. Dr. İbrahim Demirkan; “bu proje ile ülkemiz için stratejik bir cevher olan ve rezervi bulunan boraksın sıçanlarda 1.2- dimetilhidrazin ile deneysel olarak oluşturulacak kolon kanseri modelinde koruyucu veya sağaltıcı etkilerinin morfolojik, histopatolojik ve immunohistokimyasal yöntemler kullanarak karşılaştırılmasının yapılacağını ifade ederek, kurumsal destekleri için Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğüne ve Veteriner Fakültesi Dekanlığına teşekkürlerini iletti”.

Öğretim üyemizi ve diğer proje çalışanlarını bu önemli başarılarından dolayı tebrik ederiz.

DEKANLIK

09 Aralık 2020, Çarşamba 297 kez görüntülendi