Rektörümüz sayın Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ın destekleri ile; teknolojiye uygun daha kaliteli eğitim verebilmek ve hasta hizmetleri niteliğini arttırmak amacıyla hastanemizde profesyonel “otomasyon programı” +pacs sistemi hayata geçirilmiştir. Bu amaçla hastanemizin değerli akademik ve idari kadrosu ile destek birimlerimizin program tanıtım ve eğitim toplantısı 13 Haziran 2019 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

Otomasyon programı ile  intörn öğrencilerimiz, kendilerine tanımlı şifreleriyle kampüs içerisinden programa erişim sağlayarak muayeneden teşhise hasta takibi, tedavi süreci izleme, raporlama ve hastaların önceki kayıtlarını inceleme gibi işlemleri gerçekleştirebilecektir.

Bundan sonraki dönemde, deneme süreci sonrası, tüm hasta kayıtları ve işlemlerinin bu program üzerinden gerçekleştirilmesinin zorunlu hale gelmesi ile hastalarımıza sunulan hizmet kalitesinin yükselmesi ve muayene/tedavide sürenin daha verimli kullanılması sağlanacaktır. Program ile hasta ve stok takibi daha etkin yapılabilecektir.

Öğrencilerimize en kaliteli eğitim ortamını sağlamak için hayvan hastanemiz, ülkemiz Veteriner Fakülteleri arasında ilk olarak ‘Görüntü Arşivleme ve İletişim Sistemi’ (PACS; Picture Archiving and Communication System)’ uygulamasını da hayata geçirmiştir. Tüm görüntüleme cihazıları kayıtları eş zamanlı olarak programa aktarılabilmektedir. Böylece, öğrencilerimizin eğitimi ile birlikte, öğrenci, idari personel ve hocalarımızın hastalarımıza ait tüm muayene/tedavi verilerine eş zamanlı olarak ulaşabilmeleri sağlanacaktır. Yanısıra, hasta sahiplerimiz ise, hasta verilerinin güvenli sunucuda saklanması nedeniyle, kendi hastalarına ait arşiv kayıtlarına sorumlu doktorları üzerinden/yetkili personel izni ile erişim sağlayabilecektir.

Otoasyon programının bir diğer sonucu olarak hayvan hastanemizde gerçekleştirilen işlemler için hasta sahipleri ödemelerini artık “kredi kartları” ile de gerçekleştirebileceklerdir.

Fakültemize ve Üniversitemize hayırlı olmasını dileriz.

Dekanlık

 

 

LİNK: https://vsuam.aku.edu.tr/2019/06/14/otomasyon-programi-egitimi-yapildi/

16 June 2019, Sunday 250 kez görüntülendi