Rektör Karakaş’tan 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Türk tarihinde “Zaferler Ayı” olarak geçen Ağustos ayı içinde kazanılan ilk zaferin 26 Ağustos 1071’de Malazgirt’te kazanıldığını, 30 Ağustos 1922’de Büyük Taarruz zaferi ile Anadolu topraklarındaki bin yıllık Türk varlığının perçinlendiğini bildirdi.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı. Karakaş mesajında; Türk milletinin istiklal ve istikbaline kastedenlere karşı, inanç, irade ve kararlılıkla kurtuluş mücadelesi verdiğini ve Milli Mücadele’nin 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlandığını belirtti.

Karakaş mesajında şunları kaydetti:

“30 Ağustos, vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünü korumak için, canları pahasına cepheden cepheye koşan, vatan ve hürriyet aşkı, bayrak sevgisi gibi değerleri her şeyden üstün tutarak düşmana karşı gözlerini kırpmadan mücadele veren Aziz Türk Milletinin var oluş öyküsü, ümidi tükenmiş binlerce insanın tüm dünyaya baş kaldırışı, imkânsızlıkların bahane olmayacağının en büyük kanıtıdır. 30 Ağustos 1922 tarihinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde milletimiz ve kahraman ordumuz, tarihe altın harflerle yazılan bir mücadele olan Başkomutanlık Meydan Muharebesini kazanarak birlik ve beraberliğimizin önünde hiçbir gücün duramayacağını kanıtlamıştır.  30 Ağustos 1922 tarihi, zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ile pervasız bir işgalle tarihe gömülmek istenen bir milletin, küllerinden yeniden doğarak şahlanışının ve bu topraklarda var olmaya devam edeceğinin de bir göstergesidir. Bu duygu ve düşüncelerle Anadolu topraklarının sonsuza kadar Müslüman Türk yurdu olacağını dünyadaki tüm emperyalist güçlere ortaya koydukları kahramanlıklarla ispatlayan ordumuzun ve kahraman Türk milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramını tebrik ediyor, istiklal mücadelemizin yiğit kahramanları ile bütün şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

30 August 2023, Wednesday 108 kez görüntülendi