“AKÜ Robilsa Takımı Teknofest 2024’te Finalde”

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. A. Fatih Fidan’ın danışmanlığında, AKÜ yüksek lisans öğrencileri ve Afyonkarahisar Dumlupınar Bilsem öğretmenleri Savaş Özbey ve Hidayet Kılcan’ın yer aldığı Robilsa takımı, Teknofest 2024 Tarım Teknolojileri Yarışması’nda büyük bir başarıya imza atarak “Yaban Hayvanı Popülasyonunun Yapay Zeka Destekli Termal Görüntüleme Yapabilen İnsansız Hava Aracı ile Belirlenmesi” adlı projeleriyle Teknofest 2024’te finalist oldular.

Doğal yaşamın korunmasına yönelik önemli katkılar sunan, sürdürülebilir tarım ve ekosistem yönetimi açısından büyük bir potansiyele sahip bu yenilikçi proje, yaban hayvanlarının popülasyonunu termal görüntüleme teknolojisi kullanarak tespit eden ve yapay zeka ile desteklenen insansız hava aracı (İHA) sistemi üzerine odaklanıyor. Geleneksel yöntemlerin yetersizliklerini aşarak yaban hayvanlarının doğru ve etkin bir şekilde sayılmasını sağlayan proje kapsamında geleneksel yöntemlere göre daha düşük maliyetli, hızlı ve güvenilir veri toplama ve analiz yöntemleri geliştirmiştir. Projede geliştirilen yenilikçi yaklaşımlar, vahşi yaşamın korunması ve yönetimi konusunda önemli avantajlar sunmuş ve doğal kaynakların sürdürülebilir şekilde yönetilmesine katkıda bulunmuştur.

Öğretim üyemizi tebrik eder, takım olarak kendilerine Finalde başarılar dileriz.

DEKANLIK

06 Ağustos 2024, Salı 354 kez görüntülendi