2020-2021 Kurumlar Arası Yatay Geçiş Başvuruları (Başarıya Göre)

 

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı için Ünivesitemize başarıya göre yatay geçiş yolu ile başvurular online olarak www.onbasvuru.aku.edu.tr üzerinden, “Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans Ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Yatay Geçiş Yönergesi” hükümlerine göre 13.07.2020 – 26.07.2020 tarihleri arasında yapılacaktır.

Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans Ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik için tıklayınız

Afyon Kocatepe Üniversitesi Yatay Geçiş Yönergesi için tıklayınız

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Yatay Geçiş başvuru ve değerlendirme takvimi ve kontenjanlar aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Başvuru ve Değerlendirme Takvimi

Kurumiçi Lisans Programları Kontenjanları

Kurumiçi Önlisans Programları Kontenjanları

– Kurumlararası Lisans ve Önlisans Programları Kontenjanları

ÖNEMLİ – Online başvurusunu tamamlayan öğrenciler “Gerekli Belgeler”i Fakültemizde öğrenci işleri birimine elden ya da posta yolu ile teslim etmeleri gerekmektedir. (Posta adres: Afyon Kocatepe Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Öğrenci İşleri Birimi, Ahmet Necdet Sezer Kampusü, Gazlıgöl Yolu, 03200 AFYONKARAHİSAR)

Başarı Şartı – Afyon Kocatepe Üniversitesi Yatay Geçiş Yönergesi, “Başvuru şartları ile ilgili genel hükümler” MADDE 8’in 5., 6. ve 7.fıkralarında belirtilmiştir.

*** Online başvuru yapmadan, elden ya da posta yolu ile müracaat edenlerin başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

*** 27.07.2020 tarihinden sonra ulaşan postalar dikkate alınmayacaktır.

*** Merkezi Yerleştirme Puanına (Ek Madde-1) göre yatay geçiş başvuruları Ağustos 2020 ayı içerisinde web adresinden duyurulacaktır.

*** Başvuruda bulunulacak Fakültemiz iletişim bilgileri için tıklayınız.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler;

Belgeler Kurumlararası Kurumiçi
Not Durum Belgesi (Onaylı Transkript)

X

X

Ders İçerikleri (İnternet bağlantısını gösteren yazı geçerlidir)

X

X

Disiplin Cezası alıp almadığına dair belge (Onaylı)

X

X

ÖSYS/LYS/YKS Sonuç Belgesi (İnternet çıktısı)

X

X

Online Başvuru Belgesi (İnternet çıktısı)

X

X

 

Teslim edilen belgeler, öğrenci işleri tarafından eksikliği ve sistem üzerinden girilen bilgilerin doğrulukları kontrol edildikten sonra başvuru onayı verilecektir. Onay verilen başvurular değerlendirmeye tabi tutulacaktır (“Başvuru Onay”ı verilmeyen müracaatlar değerlendirmeye alınmayacaktır). Başvurusu reddedilen öğrenciler red nedenlerine ilişkin sorunu gidermeleri durumunda takvim içerisinde kalmak koşulu ile yeniden başvuru yapabileceklerdir. Başvurusunu tamamlayan öğrencilerimiz Başvuru Onay durumlarını sistem üzerinden takip edebilecekleri gibi kayıt esnasında siteme girmiş oldukları e-posta adreslerine de gerekli bildirimler gönderilecektir.

**** Özel yetenek sınavı ile öğrenci kabul edilen diploma programlarına, gerekli belgelerin yanı sıra geldiği programa özel yetenek sınavı ile yerleşmiş olduğu belge ve birimlerin belirleyeceği ek belge talep etme hakları da bulunmaktadır.

**** Yurtdışı kontenjanı olan bölüm/programlara başvuru yapmak isteyenler, başvurularını dilekçe ve gerekli belgeler ile Dekanlık/Müdürlük öğrenci işlerine elden ya da posta yolu ile teslim edeceklerdir. (Yurtdışı başvurularda online başvuru şartı aranmayacaktır)

**** Yurtdışı kontenjanı olan bölüm/programlara başvuru yapmak isteyenlerin, başvuruları Yükseköğretim kurulu Başkanlığının belirlediği ilkelere ve Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin ilgili maddelerine göre değerlendirilecektir.

**** Başvuru sisteminde yer alan “Mezun ve Sınıf Bilgisi” alanına öğrenciler başvuru yapacağı sınıf bilgisini girecekler. (Örneğin 2. sınıfı tamamlamış olan bir öğrenci bu alan için 3.sınıf bilgisini girecektir)

**** Online Başvuru belgesi (İnternet Çıktısı), Başvuru dilekçesi mahiyetinde olup ayrıca dilekçe verilmeyecektir.

13 Temmuz 2020, Pazartesi 7947 kez görüntülendi